Hur vi förvandlar bambu till Boody

 

Bambu har traditionellt använts för att göra hyddor, korgar, flottar och byggnadsställningar ... så hur blir bambuskott vackert mjuka och bekväma Boody-plagg? Här är processen där vi förvandlar bambu till Boody Bamboo Eco Wear.

Och om du ville ha mer detaljer, anlitade vi Green Story för att genomföra en detaljerad analys av våra produkters komparativa livscykelpåverkan (i grunden varför bambu är bättre).

 

HUR VI SKAPAR BOODY

 

1. VÄXT ORGANISKT

Vår bambu odlas utan gödselmedel eller bekämpningsmedel och ingen bevattning, bara regnvatten.

2. SKÖRD

Först skärs de gröna skotten i bitar av rå bambu.

3. PROCESS

Därefter blötläggs bambu i en lösning för att mjuka upp den. Systemet är sluten slinga - all vätska återvinns och alla lösningsmedel fångas upp och tas bort för att säkerställa att processen är lika miljövänlig som själva bambu.

4. DEHYDRERA

Uttorkningsprocessen gör det möjligt för oss att extrahera bambumassan som sedan torkas till platta ark.

5. SLIPA

När bambuarken är helt torra mals de till ett mjukt, fjäderliknande material.

6. SJÖ

Det mjuka, fjäderformiga materialet strängsprutas sedan och snurras till ett viskosgarn som vi använder för att sticka våra plagg. Plaggen är stickade i rör vilket resulterar i väldigt lite tygsvinn jämfört med traditionell klippning och syplagg som slösar upp till 20% mer tyg (exklusive våra t-shirts och babyplagg som klipps och sys).

7. DIN BOODY!

Slutresultatet är ett naturligt lyxigt tyg som är silkeslen och känns fantastiskt att bära.

En anteckning om vår leverans: På Boody är klimatförändringar något som håller oss alla uppe på natten. Det är därför vi gör allt för att sänka vårt koldioxidavtryck, inklusive att hålla produktionsstegen tillsammans och använda mestadels sjöfrakt. Genom att genomföra efterfrågan planerade transporter kan vi kontrollera vår plaggproduktion för att minimera beroende av flygfrakt.

Majoriteten av våra leveranser levereras med båt och reserverar flygfrakt för nödlager och prover, vilket i slutändan sänker vårt koldioxidavtryck. Vi har planer på att mäta vårt koldioxidavtryck närmare och kompensera för oundvikliga utsläpp.