Vanliga frågor

 Här hittar du de vanligaste frågorna vi får på boody.se. Om du inte hittade svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss med hjälp av kontaktformuläret.

 

Tyg & vård

Eko och etik

Order

Betalningar och kampanjer

Frakt och leverans

Boody in-store

 

Tyg & vård

 

Hur ska jag ta hand om mina Boody-produkter?

Vi rekommenderar att du följer våra tvätt- och torkningsinstruktioner som anges på produktens etikett eller direkt tryckt inuti våra plagg.

 

Hur tvättar jag bambukläder?

Vi rekommenderar en varm maskintvätt med liknande färger med milt biologiskt nedbrytbart tvättmedel följt av torkning i skuggan. Om du behöver torktumla, använd den lägsta inställningen eller ställ in på "ömtåliga". Stryk på låg inställning, kemtvätt inte.

 

Praktiska tips: Tvätta vadderade BH:ar

Medan handtvätt är perfekt, är en skonsam maskintvätt och centrifugering bäst för att bevara den ursprungliga aspekten av vår Padded Shaper Crop Bra. Vi rekommenderar att du droppar torktumlare eftersom värmen bryter ner alla elastiska material och helt enkelt kan orsaka fördjupning i stoppningen. Av dessa skäl rekommenderar vi också att du helt enkelt tar ut avtagbar vaddering innan du tvättar.

 

Eko och etik

 

Är Boody och bambutyg miljövänligt?

Vi brinner för att ha lägsta möjliga miljömässiga fotavtryck för både våra plagg och vår leverantörskedja och utvärderar outtröttligt våra processer. Även om vi är överens om att ingenting är perfekt och vi alltid förnyar oss i vårt synsätt på hållbarhet, tror vi absolut att våra plagg är ett av de bästa alternativen, eftersom de uppfyller den komfort, kvalitet och pris som Boody är känt och älskat för, medan de fortfarande är tillhandahåller de hållbarhets- och hälsofördelar som den 'betraktade' shopparen letar efter.

 

Hållbarhet

Vi har åtagit oss att producera högkvalitativa produkter med fokus på hållbara material och metoder. Vår bambu är EcoCert-certifierad, vilket innebär att Boodys bambu odlas organiskt utan gödningsmedel eller bekämpningsmedel och utan någon bevattning - bara regnvatten.

 

Vår process

När det gäller produktionsprocessen är vårt garn konstgjorda och därför kallas tyget "viskos" och vi märker alla våra plagg och förpackningar därefter. En kemisk lösning används i tillverkningsprocessen, men det finns inga kvarvarande kemikalier kvar i tyget efter denna process. Vårt garn är Oeko-Tex 100-certifierat och har ackrediteringen "Confidence in Textiles" som bekräftar att den färdiga fibern har testats för kemikalier eller toxiner som kan vara skadliga.

Denna process säkerställer att det färdiga plagget inte innehåller några spår av kemikalier som utgör något hälsorisk. Denna globala standard utfärdas Oeko-Tex (International Association for Research and Testing in the Field of Textile Ecology) med huvudkontor i Zürich, Schweiz. Oeko-Tex är ett globalt erkänt program för testning av textilråvaror i alla produktionsstadier.

 

Arbetarvillkor

Vi ser till att var och en av våra tillverkningsanläggningar har WRAP-certifiering som ackrediterar våra fabriker som erbjuder säkra och lagliga arbetsförhållanden. Våra produktionsanläggningar använder inte barnarbete, diskriminerar inte, följer alla miljöbestämmelser, betalar rättvisa löner och respekterar arbetstagarnas rättigheter och viktigast av allt tolererar inte exploatering eller diskriminering. Lär dig mer om WRAP’s 12 principer för mer information om vår ackreditering.

 

Miljöhantering

Våra fabriker har också ISO 14000-certifiering, vilket innebär att de är miljömedvetna och återvinner allt avfall och använder slutna system när de färgar tyg så att inget förorenat vatten släpps ut i miljön. Dessutom är våra färgämnen saltfattiga och miljövänliga.

Vår förpackning använder återvunnet papper och vårt bläck är vegetabiliska. Hos Boody tror vi att det stora utbudet av miljömässiga fördelar med bambugrödan liksom de unika egenskaperna hos själva tyget är till nytta för både miljön och alla oss människor.

 

Ytterligare poäng

En annan viktig aspekt är att Boody-filosofin handlar om "slow fashion", där våra kunder uppmuntras att inte köpa den senaste färgen eller modeflickan, utan snarare investera i Boody-väsentligheter som håller dem länge och inte blir deponi efter en säsong.

Boody plagg kommer att sönderdelas snabbt (bara bambu viskos - inte nylon och elastan, vilket är en liten andel).

Bambuviskos tillverkas med kaustisk soda, men vattnet är certifierat återvunnet och dumpas inte i miljön.

Eftersom våra plagg är sömfria använder de mindre garn och sparar därför bortkastat tyg.

Vi försöker ständigt förbättra vår miljöprestanda och är passionerade och engagerade i att göra vår värld till en bättre och hälsosammare plats.

 

Vilka är villkoren för arbetarna som tillverkar Boody?

Våra arbetares välbefinnande är oerhört viktigt för oss på Boody. Våra fabriker är ackrediterade av Worldwide Responsible Accredited Production (WRAP) för att garantera och främja lagliga, mänskliga och etiska förhållanden för arbetare i textilindustrin. Du kan läsa mer om WRAP-certifiering här.

Du kan läsa mer om alla våra certifieringar här.

 

Hur väljer du dina fabriker?

Våra ackrediterade tillverkningspartners har valts klokt efter en lång och noggrann process för att säkerställa att våra värderingar och etik översätts genom hela produktionsprocessen. Vi letade efter fabriker som har ett långsiktigt engagemang för kvalitet, arbetarnas välbefinnande och som också kan garantera ett minskat miljöavtryck. Du kan läsa mer om alla våra certifieringar här.

 

Hur mycket kontakt har du med dina fabriker?

Vi besöker våra fabriker personligen minst två gånger varje år för att säkerställa att våra höga krav på kvalitet, miljömässig hållbarhet och social välfärd uppfylls. Din tillfredsställelse är kärnan i vad vi gör. Det är därför vårt kvalitetssäkringsteam har daglig kontakt med våra tillverkningspartners för att säkerställa att vi levererar plagg som uppfyller dina förväntningar.

 

Var tillverkas Boody-produkter?

Vi tillbringade många månader på att söka efter fabriker globalt med rättigheter och utrustning som krävs för att skapa Boody-produkter, men uppfyller också våra starka krav på hållbar produktion och etisk tillverkning. Vi arbetar nu nära ett antal tillverkare i Kina, nära plantagerna för de ekologiska bambugrödorna som vi använder för att tillverka vårt viskosgarn.

 

Order

Hur lång tid tar det att behandla min beställning?

Beställningar behandlas omedelbart och skickas från vårt lager samma arbetsdag om de görs före klockan 12. Om du gör din beställning efter klockan 12 skickas din beställning nästa arbetsdag.

När din beställning har skickats kommer du att få ett bekräftelsemail med din spårningskod så att du kan följa din beställnings status tills den kommer fram till din dörr.

 

Hur gör jag en beställning hos Boody?

Det kunde inte vara lättare att göra en beställning hos oss!

 

  1. Hitta de objekt du är intresserad av genom att använda det översta navigeringsmenyfältet för att SHOP KVINNOR, SHOP MÄN och SHOP BABY.

 

  1. Lägg till dessa artiklar i din kundvagn genom att först välja produktstorlek, färg och kvantitet.

 

  1. När du är redo att göra din beställning klickar du på "Kassa". Du hittar en sammanfattning av din beställning.

 

  1. Fyll i din fakturerings- och leveransadressinformation och lägg till en kampanj- eller presentkortkod om du har en.

 

  1. Välj ditt leveransalternativ.

 

  1. Det sista steget i kassaprocessen är betalningssektionen - detta ger flera betalningsalternativ. Välj den du vill använda.

 

  1. När du har gjort din beställning kommer du till en bekräftelsessida där du får chansen att göra en undersökning om din shoppingupplevelse. Vi skulle gärna vilja ta dig tid att slutföra detta.

Ett bekräftelsemeddelande kommer att skickas till din nominerade e-postadress efter din beställning.

Så snart din beställning har skickats (samma dag om före klockan 15) får du ett andra e-postmeddelande som innehåller din spårningslänk så att du kan hålla dig uppdaterad om status för din beställning.

 

Betalningar och kampanjer

 

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

Vi accepterar online-betalningar med Visa, MasterCard och Maestro.

Vid kassan väljer du helt enkelt din betalningsmetod. Om du väljer att betala med kreditkort ombeds du ange dina kortuppgifter. Ditt kreditkort debiteras först när du har valt att fortsätta med din beställning.

När du köper från Boody skickas dina ekonomiska uppgifter via en säker server med den senaste 128-bitars SSL-krypteringstekniken (Secure Socket Layer). Kreditkortsuppgifter lagras aldrig på Boodys webbplats på något sätt och skickas direkt till vår Payment Gateway för auktorisering och autentisering.

 

Hur tillämpar jag en kampanjkod på min beställning?

Här är tre enkla steg för att lösa in din kampanjkod eller presentkort:

 

Här är tre enkla steg för att lösa in din kampanjkod eller presentkort:

 

  1. Klicka på shoppingpåsen

Tips: den här ikonen finns längst upp till höger på skärmen både på stationära och mobila enheter.

 

  1. Klicka på den gröna köpknappen

Tips: Detta finns i det nedre högra hörnet av kundvagnen.

 

  1. Ange din kampanjkod i det särskilda fältet

Tips: det här fältet finns på höger sida av kassasidan.

Observera: Endast en belöning eller kupongkod kan tillämpas per köp.

 

Frakt och leverans

 

Hur mycket kostar frakt?

Vi är stolta över att beställningar över 500 kr skickas gratis i hela Sverige (med GLS). Beställningar under 500 kr debiteras med ett fast pris på 49 kr.

 

När får jag min beställning?

Vi strävar efter att skicka alla beställningar samma dag, eller så snabbt som möjligt. Standard GLS paketleveranstider gäller då ditt paket lämnar vårt lager. Ditt Boody-paket når i allmänhet din avsedda leveransadress inom 3 till 5 arbetsdagar från det att du beställer.

Boody i butiken

 

Har Boody en butik?

Inte än! Vi lagerför och stöder återförsäljare runt om i Sverige inklusive butiker, apotek, hälsokostaffärer, yogastudier. Använd vår butikslokalist för att få en lista över återförsäljare.

 

Vilka produkter kan jag hitta i butiken?

Observera: urvalet av Boody-produkter som finns i butiken varierar från en Boody-återförsäljare till en annan. Om du är ute efter en viss stil, storlek och / eller färg rekommenderar vi att du ringer till en butik för att säkerställa att den produkt du är ute efter finns i lager. Alternativt kan du handla hela Boody-samlingen online. Hitta en butik nära dig med vår butikslokalisator.

 

Var är min närmaste Boody återförsäljare?

Boody finns nu i ett antal oberoende återförsäljare över hela Sverige och i över 10 länder runt om i världen.

Använd vår praktiska butikslokatorkarta för att hitta en Boody-återförsäljare nära dig. Det är så enkelt.

 

Obs! Urvalet av Boody-produkter som finns i butiken varierar från en Boody-återförsäljare till en annan. Om du vill ha en viss stil, storlek och / eller färg rekommenderar vi att du ringer till din lokala butik för att säkerställa att den produkt du är ute efter finns i lager. Alternativt kan du handla hela Boody-kollektionen online på boody.se.