Moder natur fick oss att göra det

Problemet

Mode är en av de mest förorenande industrier i världen och en av de största konsumenterna av vatten på planeten. Vår planet kan inte hålla jämna steg med denna efterfrågan och inte heller våra människor med bristande arbetsmiljö.

Vårat löfte

Det behöver inte vara så - dina kläder kan göras bättre - med hållbara, uppmärksamma processer som inte skadar miljön. Vi vill uppmuntra till medvetna grunder och en enkel, grön garderob.

Vi kan skapa en hållbar framtid tillsammans.

Hållbarhet är en resa - inte en destination. Vi måste fortsätta lära, forska, fråga och utmana oss själva

Var uppmärksam och omtänksam i våra beslut.

Anslut med naturen.

Handla ansvarsfullt inköpta material.

Använd produktionsmetoder och ingredienser som inte skadar djur.

Hitta innovativa sätt att cykla, återvinna och minska avfall.

Boody är bättre för din värld

Resan till att göra bättre saker på ett bättre sätt är lång och vi har precis börjat.

~

Vad vi gör

Genomtänkta Design

Vår tillverkningsprocess är utformad för att minska avfall vid varje tillfälle. Boody-plagg stickas i rör, vilket resulterar i mycket lite slöseri jämfört med traditionell klipp-och-sy-tillverkning.

Naturligt ekologiskt

Bambu kräver inte bekämpningsmedel, gödselmedel eller bevattning för att öka dess tillväxt; i stället växer det som ett ogräs. Det har till och med registrerats för att växa så snabbt som 120 cm. på ett dygn!

Bambu = inget avfall

Efter skörd används praktiskt taget alla delar av växten för att tillverka en mängd olika produkter.

Ren luft

Ahhh, bambuodlingar producerar 30% mer syre än ett ekvivalent område av träd. Det absorberar också mer koldioxid och växthusgaser.

Vi värnar alla om planeten och människor, tillsammans.

Respekt

Vi arbetar bara med fabriker som är Fair Trade -certifierade för att säkerställa att alla som är involverade i produktionen av Boody behandlas med den respekt och omsorg de förtjänar.

“”Eftertänksamheten sträcker sig över hela vår värdekedja. Det inspirerar oss att ständigt förnya oss samtidigt som vi håller människor och planeten i åtanke.”

- SHAUN GREENBLO, Boody CO-VD

Fair

En arbetsmiljö av hög kvalitet, levnadslön, rimliga timmar och trygga och hälsosamma utrymmen. Det är vårt sociala ansvar och vi tar det på allvar.

Konservering

Giftiga kemikalier är förbjudna i vår Boody process. Vi arbetar med anläggningar som har samma hållbara vision som oss - minska vattenanvändningen, spara energi och minimera slöseri.

Vår hållbarhetsrapport

Vi är Moder Jordens största fan, så att vara miljövänligt är högst upp i våra prioriteringar, liksom att ge dig så mycket information som möjligt.

Boody Code of Conduct

Prova Boody idag