Våra Certifieringar

Vårt engagemang för dig

Vi brinner för vår miljö och människorna som lever i den. Därför anser vi att våra kunder förtjänar att veta varifrån deras kläder kommer, hur de tillverkas och vem som gör dem.

Vi är engagerade i att producera högkvalitativa produkter och fokuserar på hållbara material och metoder så att vi har ett minimalt fotavtryck på vår planet och en positiv inverkan på dess folk. Vi anser att det är viktigt att underbygga vår miljö med så mycket information som möjligt. Här är en detaljerad lista över våra ackrediterade certifieringar och vad de betyder.

Du kan lära dig mer om vår etik och hållbarhet i vår Code of Conduct.


ECOCERT

Ecocert är ett inspektions- och certifieringsorgan som är ackrediterat enligt International Standard ISO Guide 65 (EN 45011). Ecocert grundades 1991 i Frankrike av jordbruksingenjörer medvetna om behovet av att utveckla jordbruksmetoder som respekterar miljön och har blivit ledande inom organisk certifiering globalt.

I varje steg ger Ecocert en spårbarhet och transparens som uppfyller förväntningarna hos konsumenter och användare. Certifieringen är föremål för tillsyn och kräver platsbesök.

Vi är stolta över att den råa bambu som vi använder för att göra Boody's signatur bambu viskosgarn är certifierad som ekologiskt odlad av Ecocert.

Certifieringsnummer: vänligen kontakta oss

OEKO-TEX

Våra hudfriska produkter, inklusive alla trådar, tyger, blixtlås och knappar, uppfyller STANDARD 100 av OEKO-TEX, ett internationellt erkänt och oberoende organ som är specialiserat på att testa hudens säkerhet hos färdiga textilprodukter. Boody-produkter har framgångsrikt klarat test för skadliga ämnen och innehåller inga farliga ämnen som AZO-färgämnen, ftalater, formaldehyd och extraherbara tungmetaller. De med känslig hud och hudåkommor som eksem, psoriasis och kontaktdermatit kommer att vara särskilt glada över att veta att alla Boody-plagg är märkta med "Confidence in Textile".

Certifieringsnummer: vänligen kontakta oss

PETA Vegan Approved

Med mer än 6,5 miljoner medlemmar och anhängare världen över är People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) den största organisationen för djurrättigheter på planeten. Vi är glada att se att alla Boody-produkter är PETA Vegan-godkända och certifierade, eftersom inga animaliska produkter används i produktionen av våra plagg (vilket gör det 100% vegan). Vi arbetar med certifierade fabriker och leverantörer för att producera bamburika kläder, men den bambu som används för att producera våra tyger är inte samma bambu som pandor äter. Det betyder att inga pandor har gått hungriga i skapandet av våra kläder! Se information om våra EcoCert- och FSC-certifieringar för att lära dig mer om vår bambu.

Certifieringsnummer: vänligen kontakta oss

SGS

Som en del av designprocessen i alla våra kollektioner utför SGS ett noggrant utbud av oberoende tester på plaggprover för att säkerställa att tyginnehåll och kvalitet överensstämmer med innehållet på våra etiketter, samt regleringsstandarder. Detta säkerställer att våra tyger uppfyller hälso- och säkerhetsnormerna i varje land där vi säljer Boody.  

Boody Basic SGS-tester:

 1. Sprängstyrka
 2. Piller motstånd
 3. Tygvikt per ytenhet
 4. Innehåll av fri formaldehyd
 5. Azofärgämnen
 6. Extraherbara tungmetaller

  Boody Baby SGS ytterligare tester:

  1. Allt ovan, förutom ...
  2. Kemisk ”reptygstestning” (46 kemikalier och element testade)
  3. Test av metallfästanordningar (frigöring av nickel plus fästhållfasthet)
  4. Brännbarhetsprovning (kompletterad med sekundär "Intertek" -rapport nr. SHAT03580170)
  5. Blytestning
  6. Test av ftalater
  7. Skarpa punkter, kanter och små delar testning
  8. Spänningstestning (för att säkerställa att komponenterna inte lossnar under kraft av 10 kg som hålls under 10 sekunder)
  9. Faktisk mätning mot testning av krav på sömnkläder för "tight-fitting plagg"

  Alla Boody Packaging SGS-tester:

  1. Giftiga ämnen i förpackningen
  2. Återvunnet papper som används i förpackningen
  3. Grönsaksfärg som används i förpackningen

   Certifieringsnummer: vänligen kontakta oss

   ISO 14001 & ISO 9001 

    

   ISO är en oberoende, icke-statlig internationell organisation med ett medlemskap i 163 nationella standardiseringsorgan och utvecklar internationella standarder som ger lösningar på globala utmaningar.

   ISO 14001

   ISO 14001 specificerar kraven för ett miljöledningssystem som organisationer använder för att minska sin negativa miljöpåverkan och bidra till miljön ”hållbarhetspelaren”. 

   Det avsedda resultatet av ISO 14001 är att:

   1. Förbättra miljöprestanda
   2. Uppfyllande av efterlevnadskrav
   3. Uppnå miljömål

    Boodys certifiering bekräftar att produktionen i våra fabriker uppfyller ISO 14001-förordningarna.

    Certifieringsnummer: vänligen kontakta oss

     

    ISO 9001

    ISO 9001 anger krav på ett kvalitetsstyrningssystem för att säkerställa att produkterna uppfyller lagstadgade föreskrifter och krav samt konsistens för kunden. På detta sätt syftar det till att öka kundnöjdheten.
    Alla krav i ISO 9001 är generiska och är avsedda att vara tillämpliga på alla organisationer, oavsett typ eller storlek eller de produkter den tillhandahåller.
    Boodys certifiering bekräftar kvalitetssäkring och konsistens för alla våra plagg.

     

    Certifieringsnummer: vänligen kontakta oss

     

    WRAP (Worldwide Responsible Accredited Production)

    WRAPs: uppdrag är att säkerställa att sydda produkter produceras under lagliga, humana och etiska förhållanden.

    WRAP är världens största oberoende, fabriksbaserade certifieringsprogram för social efterlevnad för sektorn för sydda produkter. Det finns för närvarande 2286 WRAP-fabriker världen över som sysselsätter 2065900 personer (per januari 2017).

    Det finns 12 WRAP-principer som styr fabrikscertifiering, baserat på allmänt accepterade internationella arbetsplatsstandarder, lokala lagar och arbetsplatsregler. Principerna omfattar personalhantering, hälsa och säkerhet, miljöpraxis och laglig efterlevnad.WRAP’s mission is to ensure sewn products are being produced under lawful, humane and ethical conditions.

    1. Överensstämmelse med lagar och arbetsplatsregler
    2. Förbud mot tvångsarbete
    3. Förbud mot barnarbete
    4. Förbud mot trakasserier eller missbruk
    5. Ersättning och fördelar
    6. Timmar av arbete
    7. Förbud mot diskriminering
    8. Hälsa och säkerhet
    9. Föreningsfrihet och kollektiva förhandlingar
    10. Miljö
    11. Tullöverensstämmelse
    12. Säkerhet

    Boody-fabriker uppfyller WRAP's GOLD-standarder.

    Certifieringsnummer: vänligen kontakta oss
    Certifieringsklass
    : Gold